Analys Verkstadsföretaget Trelleborgs beslut i december att flytta viss underpresterande verksamhet till ett separat segment, där verksamheterna ska avkrävas förbättringar eller avyttras, kommer inte i betydande grad att förändra företaget till det bättre. Det bedömer ABG Sundal Collier i den analys där investmentbanken sänker rekommendationen för Trelleborg till sälj.

Riktkursen är oförändrad på 155 kronor.

Trelleborgaktien är upp med nästan 30 procent under de tre senaste månaderna, bland annat med stöd av nyheten om att enheter som underpresterar kommer att avkrävas förbättring eller avyttras, noteras det i analysen.

Investmentbanken bedömer vidare att det finns en betydande risk kring Trelleborgs intjäning under 2020 för att det kommer att vara svårt för företaget att kompensera den generella kostnadsinflationen i en lågtillväxtmiljö.

ABG har vinstförväntningar som ligger 4-5 procent under analytiker i övrigt, uppger analysfirman som anser att rådande värdering av aktien vid cirka 13 gånger rörelseresultatet är krävande.

Trelleborg-aktien var på tisdagsförmiddagen ned 1,6 procent till cirka 169 kronor på Stockholmsbörsen under relativt hög aktieomsättning.