Aktierekar En färsk köprek för en storbank och ett säkerhetsbolag finns med bland de aktierekommendationer som hittills publicerats i dag. 

DNB Markets höjer sin rekommendation för SEB till köp från behåll. Riktkursen höjs till 134 från 115 kronor. Aktien stärktes 3,5 procent till 112:30 kronor under den inledande handeln på tisdagen.

Nordea Markets återupptar sin bevakning av Securitas med rekommendationen köp och riktkurs 87 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på strax under 74 kronor på måndagen. Nordea upphörde med sin bevakning av Securitas i augusti 2021 med hänvisning till byte av analytiker.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Pandora till sälj från behåll. Riktkursen är 300 danska kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 418:90 danska kronor i Köpenhamn föregående handelsdag.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Oncopeptides till behåll från köp. Riktkursen höjs till 43 från 25 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien backade 2,4 procent till 33:48 kronor efter en dryg halvtimmes handel på tisdagen.