Analyser (Uppdateras) Ett stort antal analyser fortsätter att strömma ut från analysföretagen, med flera nya köprekommendationer och riktkurser.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Ericsson till 120 kr från 110 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien steg 7,6 procent till 105,65 kr i fredags efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet. Aktien stängde på 105,65 kr i fredags.

Carnegie höjer riktkursen för Ericsson till 125 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för Ericsson till 124 kr från 115 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 130 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities höjer riktkursen för Stora Enso till 18,90 euro från 18,40 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 15 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

Carnegie höjer riktkursen för SSAB till 50 kr från 42 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. SSAB B stängde på 32,25 kr i fredags, upp 5,7 procent, efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet och bolagets besked att det drar sig ur förhandlingarna om att köpa ett stort stålverk i Nederländerna.

DNB Markets höjer riktkursen för SSAB till 45 kr från 38 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Probi till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 380 från 362 kr. Det framgår av en analys. Banken skriver att Probis värderingen är väl tilltagen, särskilt med tanke på det är oklart i vilken bolaget kan förbättra sina marginaler under 2021.

SEB Equities höjer riktkursen för programvarubolaget Enea till 232 kr från 208 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. SEB skriver att bolagets nya mål för 2023 sänker risken och gör bolaget attraktivt. Banker ser dock fortfarande osäkerhet i det korta perspektivet och välja därmed att ställa sig neutral till aktien även fortsatt.

Nordea Markets höjer riktkursen för Telia till 45 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 36,70 kr i fredags, ner 2,6 procent, efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Bonava till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 89 kr. Det framgår av ett morgonbrev från Kepler. Aktien stängde på 88,55 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Bonava till 111 kr från 98 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Atlas Copco till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 460 från 360 kr. Det framgår av en analys.

Carnegie höjer sin rekommendation för Yara till köp från behåll. Riktkursen höjs till 450 från 370 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Yara stängde i fredags kring 400 norska kr på Oslobörsen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Nokia till köp från sälj. Riktkursen höjs till 4,80 från 4,00 euro. Det framgår av en analys som släpptes på måndagsförmiddagen efter börsens öppning.

 

Placera
Aktiechefen: Risken för rekyl har ökatKan ge bra köplägen närmaste veckorna
Börsen
"Aktiemarknaden har tillräcklig medvind för att stå emot forumhaussen"Men Landeborn ser andra orosmoln
Börsen
Ännu en stark börsdag
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Sektor
Danske: Rädslan för kontorsdöd överdriven"Effekterna av hemarbetet blir inte drastiska"
Foto: istockphoto
Placeringar
Här är Handelsbankens utdelningsfavoriter"God utdelningskapacitet i många bolag"
Köptips
Affärsvärlden: Teleoperatören med 25 procents uppsida
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rapport
SKF starkare än väntatHöjer utdelningen till 6,50 kr
Pandemin
Ingves: Kan behövas ytterligare finanspolitiskt stöd"Viktigt att undantag i amorteringskravet förblir tillfälliga"
2/2
Trading Direkt: Eric Strand och Tobbe Rosén om silver
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Bopriserna ökade i hela landet i januari
Insiders
Insiders som handlat aktier efter rapporterna
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Bättre på alla punkter för ElectroluxDelar ut 8 kr
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Tele2 strax över förväntanMen ingen extrautdelning
Foto: Richard Drew/AP/TT
Aktie
Spotify höjer priserna
Aktie
Omvänd vinstvarning från Boozt
Krönika
Hernhag: Viktigare än någonsin med bra investeringar
Placera
Chefsstrategen: Räkna med uppgång upp till 15 procent i årNordea fortsätter övervikta aktier
Placera
Förvaltaren: Investerare underskattar risk från låga räntor
Sverige
Oxford: Stark data gör nya lättnader mindre sannolika"Svenska ekonomi fortsatt relativt stark"
Foto: Copyright (c) 2015 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Säljarnas fördel på bomarknaden
Aktie
Ny högsta-rekommendation för Tesla
Foto: Suvad Mrkonjic/TT
BNP
SCB: Sveriges tillväxt lägre än väntat
Balder ökar ytterligare i EntraSelin: Ingenting har ändrats
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens många nya köprekar