Här är förvaltarens nya aktiekap

Här är förvaltarens nya aktiekap

Publicerad 2017-03-10 16:23:00

Aktie Året har börjat starkt för ODIN Sverige som placerar sig i toppskiktet bland fonder i samma kategori. Under februari gick fonden, med förvaltaren Vegard Søraunet i spetsen, dessutom in i ett nytt bolag som man nu är storägare i.

Mer om ODIN Sverige:

Den aktivt förvaltade fonden investerar i svenska börsföretag, med fri fördelning mellan olika branscher och företag.

Läs mer om fonden här.

Med en uppgång på över 6 procent hamnar ODIN Sverige i toppskiktet av de fonder i kategorin som gått bäst hittills i år. Bara under februari steg fonden 3,5 procent vilket var klart bättre än jämförelseindex. Förvaltaren Vegard Søraunet är nöjd med marknadsutvecklingen.

– Även om förväntningarna på helåret och fjärde kvartalets siffror var höga levererade företag i Sverige i allmänhet bra. Många av bolagen har en god organisk tillväxt, också de cykliska. Mycket tyder på att vi befinner oss i en konjunkturuppgång, säger han.

Under februari har ODIN Sverige gått in tungt i Dustin, ett företag som Søraunet följt under en längre tid.

– Dustin gynnas av digitaliseringstrenden och utvecklingen av mer onlineförsäljning på marknaden. Tre fjärdedelar av försäljningen sker på nätet och de viktigaste kunderna är små och medelstora företag, där Dustin har cirka 20 procents marknadsandel, konstaterar Vegard Søraunet.

ODIN Sverige köpte en större post i Dustin av Altor i en riktad emission och äger nu hela 3,3 procent av bolaget. Det gör ODIN till den femte största ägaren i bolaget.

– Vi tycker att Dustin har en attraktiv värdering i kombination med en bra historik och goda framtidsutsikter, säger Vegard Søraunet.

Av: ODIN Fonder