Placeringsguiden nummer 2 ute nu

Placeringsguiden nummer 2 ute nu

Publicerad 2018-02-13 08:32:00

Nytt nummer Nu är Placeringsguiden nummer 2 på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret kan du bland annat läsa om hur börsproffsen placerar efter fallet. Dessutom kan du läsa om hur du placerar i onoterade aktier via private equity-fonder.

Så läser du Placeringsguiden:

Du som är prenumerant kan läsa online i datorn här eller i vår nya app.

Är du inte prenumerant kan du bli det här.

Vill du köpa lösnummer gör du det här.

Du kan också köpa digitala lösnummer i appen.

Ledare: Goda nyheter pressar börsen  

Nyheterna om ekonomin är goda och strateger vidhåller att kursfall är köplägen. Börsen förutspår ibland recessioner som inte förverkligas, men det är också ett faktum att mittfåran av ekonomiska prognoser nästan aldrig förutspått recessioner ett år i förväg. Därför behöver du en arbetshypotes både för tillgången du placerar i och för handeln den omsätts i, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg, som för det senare rekommenderar sidan med teknisk analys i varje nummer av Placeringsguiden.

Aktuellt: Utdelningar

Vi synar det nya utdelningsförslaget med både aktier och kontanter från H&M. Vi tittar också närmare på den planerade affären mellan MTG och danska TDC samt på inlösenplanerna för preferensaktier i SAS.

Tema: Så placerar börsproffsen

Tre erfarna stockpickers väljer sina favoritaktier efter fallen som inlett februari. Vi intervjuar också vår tekniska analytiker Ingemar Carlsson om varför han räknar med en ny uppgångsfas som överträffar gällande rekord.

Intervju: Danny Feltmann, vd Kappahl

Aktien rusade i höstas men har snabbt halkat utför igen. Kappahls vd Danny Feltmann berättar om vad alla mode- och detaljhandelsbolagen nu brottas med och hans plan för att vinna intäkter och öka lönsamheten.

Aktier: Färska analyser och sänkt risk

Våra aktieskribenter har bland annat hittat ett konjunkturtåligt turnaroundcase på Köpenhamnsbörsen, en aktie i medvind i gruvbranschen och en utbildare med ambitiösa tillväxtmål. Som alltid följer vi upp våra rekommenderade aktier, säkrar denna gång en vinst och sänker risken i portföljen.

Teknisk Analys: Utdelningarna stöttar börsen

Ingemar Carlsson guidar till börstrenden för våren och resten av året. Han räknar med fortsatt större rörelser, intresserar sig för banker när trenden åter piggnar till mot våren och flaggar för att det sedan åter blir kyligare innan botten är nådd inför nästa uppgångsfas.

Fonder: Latinamerika och Afrika i topp

Tillväxtmarknader är fortsatt ett hett tema på fondmarknaden – nu med Afrika och Latinamerika i månadens topp medan tidigare extrema vinnare i Asien klarat sig sämre i globala börsfall. Vi tar även pulsen på fonder som placerar i råvaror och i aktier i råvarubolag som gruvor.

Alternativa placeringar: Råvaror och private equity är hett

Jan Lindroth guidar till hur du placerar i onoterade aktier via private equity-fonder. Torbjörn Iwarson konstaterar att konjunkturen drar råvarupriserna uppåt.

Krönika: Folkkära aktier i motvind

Agnetha Jönsson ser närmare på folkaktierna Ericsson och H&M och konstaterar att en turnaround ofta tar längre tid än man vill tro.