Placeringsguiden nummer 2 ute nu

Placeringsguiden nummer 2 ute nu

Publicerad 2016-02-08 10:53:00

Nytt nummer Missa inte det färska februarinumret av Placeringsguiden som nu är ute hos prenumeranter!

Så läser du Placeringsguiden:

Du som är prenumerant kan läsa online i datorn här eller i vår nya app.

Är du inte prenumerant kan du bli det här.

Vill du köpa lösnummer gör du det här.

Du kan också köpa digitala lösnummer i appen.

Ledare

När man investerar brukar det finnas en inkomstström så att man kan göra kalkyler för när den blir lönsam. I spekulation handlar det mer om vad någon annan kan tänkas betala. Är kursrörelserna stora börjar fler snegla på hur andra agerar. Har du inte redan gjort det finns skäl att korta horisonten och ha mer likviditet i portföljen i väntan på botten, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Tema trading

Trendkurvorna för börsen sviktar och de dagliga rörelserna är stora. Det är en bra miljö för kortsiktig handel, även långsiktiga investerare kan vinna på att hålla koll på vad som händer i handeln på börsen. Sju experter på trading ger praktiska tips och pekar ut placeringar att hålla koll på.

Special: Oljan och börsen

Den snabba prisförändringen på olja rör om i världsekonomin. Björn Falkeblad analyserar orsaker och konsekvenser. Och pekar ut aktier i bolag som vinner på oljeraset.

Färska analyser

Flera nykomlingar på vår lista har satt rejäl fart sedan de analyserades och rekommenderades i Placeringsguidens januariutgåva. Vi tar hem en snabb vinst i en av dem och även i ett av bolagen som är på väg att bli uppköpt. Listan fylls på med fem nya aktier, varav en även tar plats i PA-portföljen som inlett året med några procents försprång mot börsen.

Aktuellt

Aktier som går från alternativa marknadsplatser till en börsnotering brukar få en extra skjuts i kursen. Marcus Hernhag pekar ut 14 aktier som är på väg. Vi summerar också vilka tungviktare som så här långt i rapportfloden gett starka och svaga starka signaler.

Fonder

Listan över vinnare och förlorare visar att bra hedgefonder stod emot börsfallen i januari, medan bland annat flera fonder inom bioteknik föll hårt. Läs även Sofia Ullerstams intervju med konstruktören av Coelis nya fond som styrs av artificiell intelligens.

Teknisk analys

Ingemar Carlsson tar sikte på en vändning för börsen och pekar ut två nivåer där han ser god chans att börsen bottnar. Han pekar också ut två aktier som enligt den tekniska analysen står inför lyft.

Råvaror

Torbjörn Iwarson ser bottnar i både guld, olja och vete – men på olika vis. Analytikerna på ETF Securities ser goda utsikter för guldet och föredrar ädelmetallen framför globala aktieindex för gruvbolag som gräver upp den.

Krönikor

Efter fjolårets succé på börsen bevakas alla nyheter från Fingerprint med bävan och förväntan hos många. Magnus Alfredsson summerar den färska rapporten.