Så får du tillbaka skattepengarna redan till påsk Foto: Fredrik Sandberg /TT

Så får du tillbaka skattepengarna redan till påsk

Publicerad 2017-01-10 08:56:00

Skatt Skatteverket öppnar nu upp möjligheten att få tillbaka på skatten redan till påsk. Ett krav är att du skaffar en digital brevlåda för myndighetspost.

Digital brevlåda

Med en digital brevlåda kommer post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt, post som annars hade skickats på papper i kuvert. Till skillnad från vanliga mejl är den digitala brevlådan säker eftersom inloggning sker med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID.

Läs mer och registrera på skatteverket.se/digitalbrevlada

Förra året fick 3,9 miljoner personer sina skattepengar tillbaka i juni. I år kan många få skattepengarna redan till påsk.

– Den som vill ha skattepengarna redan till påsk skaffar en digital brevlåda på skatteverket.se senast den 1 mars. De som redan har en digital brevlåda för myndighetspost kan också få skattepengar till påsk. Dessutom behöver man deklarera i appen eller e-tjänsten senast den 29 mars, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Ett annat krav är att du inte får göra några ändringar eller tillägg. Det innebär att du som gör reseavdrag, deklarerar försäljning av aktier, försäljning av bostad eller är företagare inte kan få skattepengar till påsk. Då kan du i stället få dina skattepengar till midsommar om du deklarerar digitalt senast den 2 maj.

Magnus Gustavsson