Nu kan du deklarera även utan elektronisk brevlåda Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nu kan du deklarera även utan elektronisk brevlåda

Publicerad 2017-03-20 12:34:00

DeklarationerUPPDATERAD I morgon öppnar deklarationen för dig som inte skaffat elektronisk brevlåda. Men när Privata Affärer testade visade det sig att det redan i dag går att deklarera i appen eller på Skatteverket.se. Det går även att se om man ska få pengar tillbaka eller om man ska betala.

Nästan 7,9 miljoner personer ska deklarera i år. I morgon den 21 mars öppnar de digitala tjänsterna för att deklarera. Alla som har e-legitimation, till exempel Mobilt BankID, kan gå in på Skatteverket.se eller i appen och deklarera. Det är inte nödvändigt att vänta på pappersdeklarationen.

– Alla kan deklarera digitalt, både de som ska godkänna och de som ska ändra eller lägga till uppgifter, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

De som ska ändra eller lägga till uppgifter, exempelvis då en bostad eller värdepapper har sålts eller om näringsverksamhet ska redovisas, rekommenderas att använda e-tjänsten på Skatteverket.se. Där är fler uppgifter ifyllda och den nya skatten räknas ut direkt.

Senast den 2 maj ska Skatteverket ha fått in deklarationen.

Privata Affärer