Här får du högst sparränta Foto: Henrik Montgomery /TT

Här får du högst sparränta

Publicerad 2016-01-12 06:32:00

Spara Att sätta in pengar på ett vanligt sparkonto kan vara en riktigt dålig affär. Men det finns undantag. Väljer du rätt konto så får du åtminstone lite avkastning även om du kanske inte blir stormrik på kuppen. Här är listan med de bästa kontona just nu.

Om du vill parkera pengar på ett vanligt sparkonto utan uttagsrestriktioner och bindningstid får du just nu högst ränta hos Collector Bank (1,00 procent) tätt följt av Bluestep (0,95 procent).

Bank Norwegian, som tekniskt sett är en norsk bank och därför inte finns med på listan här nedanför, erbjuder samtidigt sparräntor på 0,90 procent.

Att binda upp sitt sparande i ett år ger marginellt högre ränta. Hos Bluestep får du till exempel 1,15 procent om du är villig att binda dina sparpengar i ett år.

Är du däremot villig att spara i två år får du 1,55 procent hos Bluestep.  Även tre- och fyraårsräntan är högst hos Bluestep (1,75 procent respektive 1,80 procent).

Bluestep toppar också listan med femårsräntor. Om du är villig att binda upp ditt sparande i fem år får du 2,05 procent, vilket är marknadens högsta sparränta.

Av: Magnus Gustavsson, magnus.gustavsson@privataaffarer.se