Snabbväxare i bemanningsbranschen Foto: istockphoto

Snabbväxare i bemanningsbranschen

Publicerad 2016-02-18 14:48:00

Nya Affärer Fjorton företag i Sverige har mer än fördubblat sin personalstyrka under ett års tid. Bäst har det gått för hamnar stockholmsföretaget LaVita Assistans som gått från 92 till 304 anställda under året.

Andra branscher med snabbväxare är ekonomi och finans samt byggbranschen.

På andra plats på listan återfinns Nasdaq som ökat antalet anställda från 50 till 160 vilket motsvarar 220 procent.

Det är affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe som presenterar listan över företagen som ökat antalet anställda mest. Creditsafe har utifrån företagens bokslut listat Sveriges bästa jobbskapare. Statistiken visar också bästa jobbskaparen i varje län.

– Det här är företag som utan extraordinära händelser som fusion eller sammanslagningar ändå har lyckats öka sina anställda avsevärt. Med andra ord snabbväxande företag som det går riktigt bra för och som rekryterat kraftigt under de senaste åren, säger Krister Jonsson, Sverigechef på Creditsafe. 

Andra snabbt växande boloag är Erlandsson Bygg i Öst som ökat från 51 till 161 anställda samt Aditro Logistics Staffing som ökat från 51 till 159 anställda. Alla företag på topp fem är placerade i Stockholm eller Uppsala. 

På listan över de 30 bästa företagen finns totalt 15 av dem inte helt oväntat i Stockholm. Utöver storstadsregionerna så har länen Västerbotten, Jämtland, Norrbotten, Gävleborg, Kronoberg samt Västmanland ett företag vardera med på listan.

Christer Fälldin