FULLT: Så placerar du i tillväxtländernas börsrally

FULLT: Så placerar du i tillväxtländernas börsrally

Publicerad 2017-04-25 08:55:00

Event Nedtryckta tillväxtmarknader utklassar Stockholmsbörsen i en kraftfull comeback. Den 15 maj ägnar vi en helkväll åt vilka som ger bäst möjligheter för placeringar. Observera att evenemanget nu är fullbokat.

Information:

Vad: Temakväll om placeringar på tillväxtmarknader

När: Måndag 15 maj 2017. Insläpp kl 17.30, programmet startar kl 18.00 och pågår till kl. 21.00 (cirka).

Var:
Scandic Continental, Vasagatan 22 i Stockholm

De stora tillväxtmarknaderna är tillbaka i ropet bland placerare. Bäst fart så här långt i år är den indiska börsen, med en uppgång som omräknat i kronor motsvarar 15 procent vilket är klart bättre än Stockholmsbörsen.

Sett ett år bakåt har det indiska börsindexet Sensex och ryska Micex gett 30 procent och brasilianska Bovespa över 50 procent. Allt omräknat i kronor, vilket är relevant ur svenska sparares perspektiv.

Som vanligt när den här typen av marknader vänder ger valutaeffekten en turboväxel på kursförändringen i börsindex, enskilda aktier och andra tillgångar som tillväxtmarknadsfonder placerar i.

Det är tydligt att inställningen bland placerare som under lång tid undvikit tillväxtländerna som grupp har förändrats.

Oron för en tvärnit i Kina som gav ras på världens börser i början av 2016 har stillats. Risken för fler handelshinder efter fjolårets maktskifte i USA har så här långt inte slagit igenom. Utsikter till högre räntor i USA, som tidigare har orsakat kapitalutflöden från tillväxtländer, har inte heller skrämt.

I stället ligger fokus på lägre värderingar i tillväxtländerna, ljusare signaler för världsekonomin, återhämtning för råvarupriser och ökad riskaptit. Flera tillväxtekonomier håller markant högre tillväxttakt än Europa och USA och är i färd med att genomföra reformer som gynnar tillväxten.

Alla problem i krisekonomier är inte borta. Men i exempelvis Brasilien och Ryssland syns tecken på att den ekonomiska nedgången börjar bottna.

Hur du bäst utnyttjar tillväxtmarknadernas möjligheter ägnar vi en helkväll åt den 15 maj i Stockholm under ledning av Privata Affärers och Placeringsguidens moderator.

På scenen finns bland annat placeringsexperter från Handelsbanken, Tundra Fonder, Odin Fonder och IKC Fonder.

OBS! Evenemanget är nu fullbokat!