Så lång tid tar det att sälja din bostad Foto: Fredrik Persson/TT

Så lång tid tar det att sälja din bostad

Publicerad 2017-09-27 10:00:00

Bostad I de tre storstäderna och i Västmanlands län säljs bostadsrätterna snabbt. Har du en villa tar det något längre tid. Det visar ny statistik från SBAB. Här är hela listan som visar hur lång tid det tar att sälja bostadsrätter och villor i ditt län.

Bostadsrätter går i regel snabbare att sälja än villor. I Stockholm, Västra Götaland, Skåne och Västmanland förmedlades bostadsrätterna på i snitt 14 dagar under perioden 28 augusti till och med den 24 september i år. Längst tid, 24 dagar, tog det i Norrbotten och på Gotland.

När det gäller villor går det snabbast i Stockholm, med i snitt en förmedlingstid på 16 dagar, tätt följd av Västmanland, 17 dagar samt Sörmland och Östergötland, båda med 18 dagar.

Längst tid, 37 respektive 32 dagar, tog det i Norrbotten och Värmland om bostaden var en villa.

Det är SBAB som förmedlar statistiken som sammanställts med hjälp av siffror från Booli. I statistiken ingår alla förmedlingar som skett mellan den 28 augusti och den 24 september i år, vilka har jämförts med exakt samma tidsperiod ifjol.

Förmedlingstiden är den tid det tar från det att en bostad annonseras till salu tills dess att den säljs. Om förmedlingstiden ökar mycket är det en indikation på att något dramatiskt skett.

Här är listan på hur lång tid det tar att förmedla bostäder i samtliga län.

Villor & radhus:

Bostadsrätter:


Privata Affärer