Nu presenterar Avanza nytt bolån Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu presenterar Avanza nytt bolån

Publicerad 2017-11-15 08:31:00

Bolån Nu presenterar Avanza sin nya bolåneprodukt Bolån+ i samarbete med det nystartade bolaget Stabelo.

Efterfrågan på bolån växer ständigt och nu ger sig Avanza in på marknaden.  Emmy Jansson, affärsansvarig för bolån på Avanza tror att bolånekunderna är trötta på de mer traditionella aktörernas prissättning.

– Helkundskrav och återkommande ränteförhandlingar gör att efterfrågan på ett schysstare bolånealternativ är stor, säger hon.

Stabelo har introducerat bolånefonder på den svenska marknaden och hittat ett sätt att kapa onödiga mellanhänder och låta institutionella investerare som till exempel pensionsbolag investera direkt i bolån.

På så sätt blir kostnaderna mycket lägre och man kan erbjuda både en bättre ränta till kund, och samtidigt en bättre avkastning till investerarna.

– I vårt samarbete är Stabelo kreditgivare och vi är förmedlare och distributör av bolån, säger Emmy Jansson. 

Bolånet erbjuder en färdigförhandlad ränta, som vid en bindningstid på 3 månader är 1,29 procent. Detta kan jämföras med bankernas snittränta på 1,57 procent.

Initialt vänder sig erbjudandet till en utvald del av kunderna för att utökas till allmänheten i början av nästa år. Bolånet avser kunder med en belåningsgrad på högst 60 procent, vilket motsvarar mer än hälften av Sveriges totala bolånevolym.

Vad skiljer Bolån+ från andra bolån?

– Utöver den nya finansieringsformen genom en fondstruktur så skiljer sig Bolån+ från traditionella bolån genom att vara prutat och klart och lika enkelt och förmånligt för alla. Med Bolån+ kommer du aldrig behöva förhandla, bevaka dina ränterabatter eller  oroa dig för smyghöjningar.

Privata Affärer