Kraftig sänkning av bunden tvåårsränta Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kraftig sänkning av bunden tvåårsränta

Publicerad 2018-04-10 16:39:00

Bolåneråntan Danske Bank sänker sin svenska tvååriga bolåneränta till 1,29 procent, mot tidigare listpris om 1,85 procent, meddelar banken.

För en knapp månad sedan presenterade uppstickaren Enkla.com ett bolåneerbjudande med treåriga bundna bolån till 0,95 procents ränta.

– Bolånemarknaden är i förändring där alltfler aktörer vill slå sig in på marknaden. En ökad konkurrens är bra för kunderna och här vill Danske Bank, som en utmanare på den svenska marknaden vara med och ge både våra befintliga och nya kunder en av marknadens lägsta räntor i kombination med ett komplett bankerbjudande, säger Stojko Gjurovski, chef för Personal Banking Danske Bank Sverige.

Danske Bank Sverige driver en kampanj som löper fram till slutet av april med bolån bundna på sex år till ränta om 1,95 procent.

Enligt Konsumenternas Bank- och finansbyrå var Danskes genomsnittsränta för utgivna bolån med två års bindningstid under mars 1,69 procent. De konkurrenter som listas på samma jämförelsesajt låg mellan 1,56 och 1,65 procent.

Av: Direkt