Danske Bank startar svenskt bolåneinstitut Foto: Fredrik Sandberg /TT

Danske Bank startar svenskt bolåneinstitut

Publicerad 2017-06-27 10:05:00

Bolån Danske Bank får tillstånd att starta bolåneinstitut i Sverige. På sikt kommer detta att gynna svenska privatkunder och Danske Bank flyttar nu fram sina positioner på den svenska bolånemarknaden.

Danske Banks ansökningar om tillstånd att starta bolåneinstitut och att ge ut säkerställda obligationer i Sverige har beviljats av Finansinspektionen. Därmed etableras Danske Hypotek som via säkerställda obligationer får tillgång till den svenska kapitalmarknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande där åtgärderna beskrivs som en del av Danske Banks ambition att flytta fram sina positioner på den svenska privatmarknaden.

"Det är glädjande att tillstånden nu är på plats. Genom Danske Hypotek får vi åtkomst till den svenska kapitalmarknaden, något som kommer att gynna våra privatkunder på sikt", säger Stojko Gjurovski som är chef för Personal Banking på Danske Bank Sverige i en kommentar.

"Nyligen trädde samarbetsavtalen med Saco och TCO i kraft som bland annat handlar om att erbjuda attraktiva bolånetjänster till deras drygt 2 miljoner medlemmar. Det nya bolåneinstitutet i kombination med samarbetsavtalen gör att vi nu stärker vår position på den svenska privatmarknaden", tillägger han.

Danske Hypotek avser ge ut sina första säkerställda obligationer under hösten.

Av: Direkt