Hemnet: Klart färre tror på fallande bopriser Foto: Tomas Oneborg /TT-SvD

Hemnet: Klart färre tror på fallande bopriser

Publicerad 2018-04-11 09:54:00

Bostad Boprisförväntningarna stiger bland besökare på Hemnet som planerar att köpa bostad. Andelen som tror på sjunkande bostadspriser minskar relativt kraftigt i april till den lägsta nivån sedan i september i fjol. Det visar Hemnets köparbarometer, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Det mest intressanta är att andelen som tror på sjunkande priser minskar så pass kraftigt mellan mars och april. Det är troligt att mars påverkades av införandet av det skärpa amorteringskravet. Bortsett från mars har andelen som tror på sjunkande priser minskat månad för månad sedan oron var som störst i slutet av förra året", säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Andelen som tror på sjunkande bostadspriser har minskat till 30 procent i april från 39 procent i mars, medan andelen som tror på stigande priser ökat marginellt, till 21 procent från 20 procent.

"Andelen som tror på sjunkande priser är nu på den lägsta nivån sedan i september förra året. Vi har från och med början av året sett tecken på en piggare marknad och det här är ytterligare ett vårtecken för en stabiliserad bostadsmarknad", säger Staffan Tell.

Bild: Köparbarometer Hemnet

image

Bild: Köparbarometer nettotal

image

Direkt