Små rörelser på Wall Street Foto: Richard Drew /AP

Små rörelser på Wall Street

Publicerad 2017-02-24 08:00:00

USA USA-börserna var blandade på torsdagen medan oljan steg efter att lageruppbyggnaden i USA blev lägre än väntat.

Dow Jones stängde vid plus 0,2 procent vid nivån 20.810. S&P 500 var oförändrat vid 2.363. Det breda indexet har inte rört sig över 1 procent i någon riktning sedan den 7 december. Nasdaq Composite sjönk 0,4 procent till 5.835.

I ett möte med chefer för stora industriföretag lovade president Donald Trump att föra tillbaka "miljontals" jobb till USA.

Donald Trump väntas introducera flera förslag med positiva effekter för storföretag, bland annat skattereformer, minskad reglering och ökade infrastrukturutgifter.

"Marknaden är beredd att hänga kvar, och så att säga, för nu, vänta på det", sade JJ Kinahan, chefmarknadstrateg vid TD Ameritrade i Chicago, till Reuters.

"Förutom kampanjlöften har det inte varit så många detaljer som vi sett från den nye presidenten vad gäller marknaden. Jag vet inte om du måste komma ut med allt i detalj, men nu måste erbjuda något", sade han.

El- och gasbolag var starkaste sektorn på torsdagen och steg drygt 1 procent, tätt följt av telekom. Tyngst gick det för verkstad och sällanköpsvaror.

Elbilstillverkaren Tesla sjönk 6,4 procent på torsdagen på oro för de ökade kostnaderna, enligt Bloomberg News.

Grafikkortstillverkaren Nvidia tyngde Nasdaq och tappade 9,2 procent efter att ha fått sänkta rekommendationer från BMO och Nomura Instinet, till underperform respektive minska, från tidigare market perform respektive köp.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var ned 3 punkter till 2,37 procent.

Direkt