Volvo Cars: Inga börsplaner i dagsläget Foto: Anders Wiklund /TT

Volvo Cars: Inga börsplaner i dagsläget

Publicerad 2017-01-10 07:57:00

Notering Volvo Cars har i dagsläget inga planer på en börsnotering, även om det är en ägarfråga. Det säger vd Håkan Samuelsson till Dagens Industri vid bilmässan i Detroit i tisdagens tidning.

"Vi har naturligtvis ett alternativ i att vi kan växla över de här [nyligen emitterade preferens-] aktierna i riktiga aktier, men det är en ägarfråga och i dagsläget har vi inga planer på en börsnotering", säger han.

Han spår vidare att Volvo återtar tronen från VW, som år 2016 gick om Göteborgsbolaget i fråga om mest sålda bilmodell i Sverige.

"I år kommer vi tillbaka", säger han, baserat på att storsäljaren V70 fasades ut under 2016 samtidigt som produktionen av efterföljaren V90 fasades upp.

I december meddelade Volvo Cars att bolaget gav ut preferensaktier till AMF, Folksam och Första AP-fonden.

I Första AP-fondens riskpolicy står att "förvärv får endast ske av sådana aktier eller andra andelar i företag som är, eller inom ett år från emissionen av dem avses bli, noterade vid en börs eller någon annan reglerad marknad".

På en fråga i december hänvisade en talesperson för Första AP-fonden Nyhetsbyrån Direkt till Volvo Cars för närmare information om när preferensaktierna i fråga avsågs konverteras/börsnoteras.

Direkt