Varnar för aktier Foto: istockphoto

Varnar för aktier

Publicerad 2016-02-03 11:10:00

Börsguiden Trots börsraset under januari är det ännu inte läge att gå in på marknaden. Det anser den schweiziska banken Credit Suisse.

Innan det blir helt klart vilket håll utvecklingen i Kina tar är det bäst att sälja vid enstaka rallyn, än att ligga kvar. Samt att förhålla sig neutral inför aktieköp. Det anser John Woods, chef för investeringar på Credit Suisse, enligt CNBC.

Det finns flera samverkande faktorer som gör att det är bäst att avvakta med att gå in på marknaderna, trots fallet på börserna. Utöver vilken riktningen blir i Kina behöver investeraren även avvakta Feds räntehöjningar samt en eventuell bottennotering för oljepriset.

– Vi är fortfarande försiktiga när det gäller Fed, oljan och Kina och det är vi tills vi hittar någon sorts stabilitet inom dessa tre områden. Och vi råder faktiskt våra kunder att minska sina innehav, säger han.

Credit Suisse spår en tillväxt i Kina kring 6,5 procent i år och 6 procent nästa år. Samtidigt tror banken att oljepriset fortsätter nedåt, vilket drabbar oljesektorn hårt, med bland annat konkurser, särskilt i USA.

Christer Fälldin