UBS sänker till sälj

Datum: 2017-09-06 10:00

STOCKHOLM (Direkt) UBS befarar att Fingerprint Cards återhämtning, efter problemen med lageruppbyggnaden, kommer att tar längre tid än väntat, som en följd av ökad risk för att smartphonemarknaden i Kina andra halvåret blir svagare än vad man tidigare trott.

"Vi tror att investerare är införstådda med marknadsandelsförluster men inte en potentiell avmattning från de kinesiska OEM-tillverkarna. Trots att lagerkorrektionen slutligen är över, tror vi att återhämtningen sannolikt blir långsammare än vad marknaden förväntar sig", skriver UBS i en analys.

En svagare smartphonemarknad i Kina under andra halvåret riskerar också att leda till en potentiell uppbyggnad i leveranskedjan som kan påverka första kvartalet 2018, menar UBS som också sänker sina estimat något för den totala smartphonemarknaden.

UBS tror att kinesiska telefontillverkare, OEM:s, inväntar lanseringen av Iphone 8, som väntas ske den 12 september, för att sedan besluta kring sin prisstrategi för sina kommande modeller.

"Samtidigt som vi tror att kinesiska telefontillverkarna behåller sina höga mål tills i slutet av året, tror vi att den potentiella risken vad gäller försäljningen av kinesiska smartphones till slutkund kan leda till en större säsongsmässig nedgång i komponentleveranser det första kvartalet 2018", skriver UBS.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen har UBS nedgraderat Fingerprint Cards till sälj (neutral) och sänkt riktkursen till 30 kronor (34).

På Stockholmsbörsen hade Fingerprint Cards backat med drygt 7 procent till 32:43 kronor strax före klockan 10 på onsdagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
34,93 kr
Riktkurs:
30 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser