UBS sänker riktkursen

Datum: 2016-12-15 11:30

STOCKHOLM (Direkt) UBS anser att relationen mellan risk och avkastning i Fingerprint har blivit mer attraktiv i spåren av årets kursfall på 50 procent, men banken ser fortsatt utmanande utsikter för biometribolaget. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagen.

UBS, som sedan tidigare rekommenderar sälj av aktien, lyfter specifikt fram andra halvåret 2017 där visibiliteten är låg, även om Fingerprints prognos för hela året implicerar en återhämtning under den perioden.

UBS tror att Fingerprint kommer att vara fortsatt ledande inom mobiltelefoner och eventuellt få tillskott från nya vertikaler över tid, men frågetecken finns kring upptag och volymer.

UBS bedömning är att Fingerprint kommer att fortsätta pressas inom mobiler och hamna under sin intäktsprognos för 2017, eller närmare bestämt 14 procent lägre än mittpunkten i guidningen 7,5-9,5 miljarder kronor.

På den positiva sidan tror UBS att Fingerprint är väl placerade för att dra nytta av tillväxt på marknaden för smarta kort och inom PC-segmentet. UBS räknar inte med några volymer inom smarta kort i nuläget, men påpekar att bolaget mer än tidigare ser möjligheterna på PC-marknaden och banken räknar därför med design wins i detta segment under det första halvåret 2017.

UBS har sänkt riktkursen till 50 kronor från tidigare 73 kronor med upprepad säljrekommendation, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare under morgonen. Uppsiderisken i UBS analys är att nya vertikaler kommer fram och ger viss lättnad, att bolaget gör påbyggnadsförvärv och slutligen att multipelexpansion begränsar nedsidan.

Kurs då rekommendationen gavs:
60 kr
Riktkurs:
50 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser