UBS rekommenderar köp

Datum: 2014-05-20 09:00

STOCKHOLM (Direkt) UBS anser att även om Africa Oils uppdatering förra veckan var blandad är uppsidan i aktien intakt.

Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

Utvärderingsborrningen av Twiga South 2 stödjer tidigare estimat från operatören Tullow Oil medan Ekunyuk-brunnen sannolikt är icke kommersiell. Lokichar-bassängens tillgångar uppgår för närvarande till över 600 miljoner fat och Tullow ser en uppsida på minst 1 miljard fat (värt 46 kronor per aktie) vilket UBS anser som rimligt givet de oborrade brunnarna på prospekteringsområdet kallat String of Pearls (Etom, Ekosowan).

Prospekteringen El Kuran-3 i Ogaden, Etiopien, har slutförts och ska nu utvärderas. UBS tror inte att denna brunn kommer att vara kommersiell, givet det avlägsna läget, men påpekar att förväntningarna på detta område är lågt.

UBS upprepar rekommendationen köp för Africa Oil-aktien, med en riktkurs på 70 kronor. I sin värderingsmodell har UBS lagt till 15 miljoner fat för Twiga men detta motverkas av att 40 miljoner fat har tagits bort för El Kuran.

"Att ta aktien till nästa nivå kräver att en annan bassäng öppnas. Vi tror att det är osannolikt att de enda två potentiella bassänger i östafrikanska Rift System redan har upptäcks", skriver UBS.

Investmentbanken väntar nu på bassängöppnande borrningsresultat från brunnarna Shimela och Sala som väntas under andra kvartalet 2014. Andra bassängöppnare i Norra och Södra Kerio och Norra Turkana borras under andra halvåret.

Kurs då rekommendationen gavs:
50,75 kr
Riktkurs:
70 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser