UBS lovordar oljebolaget

Datum: 2014-08-07 08:00

STOCKHOLM (Direkt) Lundin Petroleum har en skicklig företagsledning och tillgångar av rang, framför allt de norska fälten Edvard Grieg och Johan Sverdrup som kommer att lyfta produktion rejält framöver.

Det betonar UBS i dagsfärsk analys där rekommendationen höjs till köp från tidigare neutral med en riktkurs om 135 kronor och där Norge lyfts fram som ett mönsterland att verka i inom oljesektorn

Marknaden är emellertid väl medveten om dessa fördelar, enligt investmentbanken. Men Lundin-aktien har haft en trist utveckling under senare tid på grund av ett sjunkande oljepris och ett svagt resultat för det andra kvartalet. Dessutom har investerarna gillat sektorkollegan Det Norske mer efter det norska bolagets köp av tillgångar från Marathon Oil.

UBS menar sammantaget att detta skapat ett bra tillfälle att trycka på köpknappen och banken framhåller även Lundin Petroleums omfattande prospekteringsprogram under det andra halvåret i år.

I går, onsdag, höjde Swedbank Markets sin rekommendation till starkt köp från tidigare köp efter oljebolagets halvårsrapport och menade att Lundin-bolaget blivit på tok för billigt. Bankens riktkurs 170 kronor.

Lundin Petroleum stängde på 119:50 på onsdagen efter kvartalsrapporten, motsvarande en nedgång på 1,7 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
119,5 kr
Riktkurs:
135 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser