UBS höjer till köp

Datum: 2017-03-13 10:00

STOCKHOLM (Direkt) UBS anser att Volvos strukturella marginalomvandling tillsammans med en stark cyklisk trend i lastbilsmarknaderna i Nordamerika och Europa underskattas på aktiemarknaden.

"Vi tror att Volvo kommer att omvärderas och bryta ur sitt handelsintervall på 80-120 kronor", skriver UBS i en analys daterad på måndagen.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat höjer UBS rekommendationen för Volvo till köp (neutral) och drar upp riktkursen till 140 kronor (91).

Uppgraderingen hänvisas bland annat till att lönsamheten inom Lastbilar har rört sig till ihållande högre nivåer snarare än blivit lyft av en cyklisk topp.

"Vi räknar med att Lastbilars marginaler stiger till 9,5 procent under 2018 och stannar på denna nivå", skriver UBS i analysen.

UBS har också en ljusare syn på marknadscykeln och ligger 3-5 procent högre än konsensus i sina estimat för lastbilsvolymerna på marknaderna i Europa och Nordamerika.

Vidare tror UBS att infrastrukturinvesteringar i Kina, en återhämtning på byggmarknaden i Europa och en stark bygg- och infrastrukturmarknad i USA kommer att lyfta marknaden för anläggningsmaskiner i en större utsträckning än vad konsensus räknar med.

Volvoaktien steg med 1,7 procent till 125 kronor i måndagens öppningshandel på Stockholmsbörsen.

Kurs då rekommendationen gavs:
122,9 kr
Riktkurs:
140 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser