UBS höjer till köp

Datum: 2016-01-20 09:04

STOCKHOLM (Direkt) UBS höjer rekommendationen för Electrolux från sälj till köp och lyfter riktkursen från 205 till 215 kronor.

UBS anser att förhållandet mellan risk och avkastning i Electrolux-aktien nu har blivit positivt, då aktien fallit cirka 30 procent från toppen efter den havererade GE-affären.

Att GE-affären gick om intet välkomnar UBS som från början ansåg att förvärvet var för dyrt och skulle späda ut Electrolux värde.

"Enligt oss har Electrolux nu en bra balansräkning, goda utsikter för organisk tillväxt och bra operativ hävstång som driver marginalerna 2016 och 2017", skriver UBS.

Det tredje kvartalet var starkt för Electrolux, med rejäl återhämtning i USA. UBS räknar med att den positiva trenden har fortsatt, främst drivet av medvind vad gäller råvaror samt att bättre prismix i Emea och USA bör ha lyft bruttomarginalerna.

Electrolux rapporterar för det fjärde kvartalet 2015 den 28 januari och UBS spår en försäljningstillväxt på 5,8 procent och en marginalförbättring på 60 baspunkter, exklusive GE-engångskostnader.

Utsikterna är ljusa vad gäller konsumentköpande i tillväxtmarknader, och återhämtningen i Europa har fått fäste, noterar UBS vidare.

Kurs då rekommendationen gavs:
182,5 kr
Riktkurs:
215 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser