UBS höjer till köp

Datum: 2011-03-02 10:05

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) UBS höjer rekommendationen för Ericsson till köp från tidigare neutral. Riktkursen höjs till 95 kronor från tidigare 80 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 2 mars. B-aktien stängde på 78:55 kronor under föregående handelsdag.

UBS förväntar sig begränsad påverkan på bruttomarginalen från nätverksmodernisering, vilket har varit en stor oro. Teleoperatörernas investeringar inom den nya standarden lte har kommit snabbare än väntat och där är Ericsson välpositionerat. Dessutom tror UBS att mobilstandarden cdma kommer att vara fortsatt motståndskraftigt under 2011.

Banken bedömer att flera överlappande investeringscykler växer fram på olika regioner, vilket kommer att leda till högre capex-tillväxt. Dessa inkluderar kapacitet/4g i USA, kapacitetsuppgraderingar inom 2g i Kina, 3g i Indien, lte/hspa+ i Japan/Korea, cyklisk återhämtning i 2g-investeringar och gsm-förnyelse i Europa.

Som ett resultat av detta höjer UBS sin mobila capex-prognos med 6 procent för 2011 och ser nu en tillväxt om 4 procent jämfört med -2 procent tidigare.

UBS ser att flera risker kvarstår för Ericsson som investeringsalternativ, inklusive valuta, mix-försämring, cdma-intäkter på längre sikt och teknikskifte till distribuerade radioaccessnät. Banken anser dock att värderingen inte är ansträngd och att nedsidan är begränsad.

UBS har höjt estimaten för intäkter och ebitda med 5-7 procent på medellång sikt, men sänkt prognoserna för EPS med 2-4 procent, på grund av lägre estimat för samarbetsbolagen. Ericsson handlas enligt analysen på en EV/ebitda multipel om 5,9 för 2011 och ett p/e om 14,8.
Kurs då rekommendationen gavs:
80,25 kr
Riktkurs:
95 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser