UBS höjer riktkurs

Datum: 2014-01-13 08:30

Neutral

Ericsson B

STOCKHOLM (Direkt) UBS tar bort Ericsson från sin lista över de aktier som är "least preferred" inom sektorn telekominfrastruktur. Samtidigt höjer investmentbanken riktkursen för Ericsson till 85 kronor (80) och upprepar rekommendationen neutral.

Det framgår av en bolags- och sektoranalys daterad den 12 januari.

"Vi tror att Ericsson har behållit sin prisdisciplin, Nokias marginaler hotas så länge bolaget försöker stabilisera intäkterna och Alcatel-Lucent kommer att balansera sänkningen av de fasta kostnaderna, tillväxt inom andra områden med marginalpressen", skriver UBS.

I sektoranalysen höjer UBS sin prognos över operatörernas investeringar i mobilnät till 9 procent (från 4 procent) för 2014, vilket är högre än Ericssons förväntning om en tillväxt på 3-5 procent.

Trots bedömningen att utsikterna avseende capex är solida för 2014, tror banken att Ericssons kvartalsresultat kommer att bli svängiga givet storleken och fördelningen av lågmarginalaffärerna i Kina som står mot högmarginalaffärer i USA och Europa.

Ericsson väntas fortsätta öka sitt ebit-resultat under 2014, med 11 procent enligt UBS som dock påpekar att de många positiva signalerna kring marginalerna riskerar att dämpas av Kinaaffärerna.

"För det fjärde kvartalet är signalerna blandade, där vår analys och svenskt IPI indikerar stark tillväxt samtidigt som det finns indikationer på en långsam process i Kina och en paus i investeringarna hos AT&T", skriver UBS.

Kurs då rekommendationen gavs:
79,2 kr
Riktkurs:
85 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser