UBS höjer rekommendation

Datum: 2015-03-25 10:00

STOCKHOLM (Direkt) UBS höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från tidigare neutral och lyfter riktkursen från 94 till 115 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev.

UBS påpekar att marknaden verkar tro att det kommer att bli priskrig på den svenska operatörsmarknaden och att Tele2-aktien är en "konsensussälj". UBS går emot detta scenario och tror tvärtom att prismiljön kommer att normaliseras under det andra kvartalet. Därför höjer UBS rekommendationen på Tele2 till köp och anser att aktien är toppvalet i sektorn.

"Sverige bör snart bli den enda nordiska mobilmarknaden med fyra aktörer. Vi tror att en marknadskonsolidering på längre sikt är möjlig och av alla aktörer är Tele2 den mest sannolika säljaren, tror vi. Hutchison eller Telenor kan vara potentiella köpare, enligt vår åsikt, då båda har svenska verksamheter och kan gynnas av skalfördelar", resonerar UBS.

Om Tele2 framgångsrikt genomför sin plan i Nederländerna och verkställer sitt effektivitetsprogram, ser UBS att en rättmätig värdering kan ligga på 135 kronor.

I ett negativt scenario, där ebitda för den svenska mobilverksamheten faller med 20 procent, sänker UBS värdet på den nederländska verksamheten med 40 procent och lägger nollvärde på Kazakstan vilket ger en rättmätig värdering på 85 kronor.

Katalysatorer för aktien på kort sikt summerar UBS som följande:

Utdelningen om 15 kronor per aktie i maj 2015.

Konkurrensen på den svenska mobilmarknaden normaliseras efter att marknadsföringskampanjerna avslutas i april.

Konsolidering i Kazakstan eller försäljning av tillgångar.

På lång sikt är katalysatorerna:

Konsolidering på den svenska mobilmarknaden.

Ytterligare investeringsmöjligheter i Nederländerna

Kurs då rekommendationen gavs:
100,2 kr
Riktkurs:
115 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser