Swedbank/Kepler Cheuvreux sänker riktkursen

Datum: 2018-01-11 09:30

STOCKHOLM (Direkt) Swedbank/Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Rezidor till 30 kronor från 37 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev från banken, där riktkurssänkningen ytterst motiveras med "effekter från redovisningsnormerna IFRS16 och valutaförändringar SEK/EUR" i bankens diskonterade kassaflödesmodell.

"Uppgörelsen med erbjudandet av HNA i slutet av september gav inte den lättnad som vi väntade oss. Helåret 2017 påverkades av höga engångsposter och nedskrivningar", heter det också i morgonbrevet.

Den 17 januari håller Rezidor kapitalmarknadsdag i Frankfurt, med lansering av ny femårsstrategi på agendan. Enligt Kepler Cheuvreux innebär denna strategi förbättringar av samarbetet med Carlson inom it, varumärken, intäktsgenerering och kostnadsoptimering, vilket kommer att implementeras från januari.

Kepler Cheuvreux betraktar kapitalmarknadsdagen som en möjlig katalysator, "men den finansiella situationen i HNA ses som en risk och kan komma att tynga aktiekursen".

Rezidoraktien handlades strax efter torsdagens börsöppning på 26 kronor och plus 2,2 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
25,45 kr
Riktkurs:
30 kr

Rekommendation från: Swedbank / Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser