Swedbank ser vändning

Datum: 2014-08-21 12:30

Starkt köp

Elekta B

STOCKHOLM (Direkt) Att Elekta haft en motigare period, kantad av valutamotvind, större investeringar, svagare efterfrågan på medicinteknikbolagets strålkniv Gamma och slagighet på de betydelsefulla tillväxtmarknaderna utgör sammantaget skäl nog till att verkligen skriva in sig i Elektas ägarlista.

Det menar Swedbank Markets i en analys daterad den 20 augusti med höjd rekommendation till starkt köp och ny, något höjd, riktkurs på 110 kronor.

 

"Elektas kassagenerering och marginaler är hårt pressade och tillsammans med en försiktig premie gentemot både sektorkollegor och den samlade aktiemarknaden är det ett bra tillfälle att gå in i aktien", skriver banken vidare.

 

Elekta lägger fram sin rapport för det första kvartalet nästa torsdag och här väntas blickarna riktas mot utsiktskommentarer, kassagenerering och möjligen fler detaljer kring bolagets effektiviseringsprogram som annonserades i samband med kapitalmarknadsdagen i juni, påminner Swedbank.

 

I samband med kapitalmarknadsdagen sades även att det första kvartalet väntas bli svagt. Vanligtvis är emellertid det första kvartalet det minsta av alla Elekta-kvartal.

Värt att hålla ögonen på under mitten av september är dessutom den traditionsenliga ASTRO-konferensen på amerikansk mark som är en slags industrimässa för bolag inom strålterapi för cancerbehandling.

Kurs då rekommendationen gavs:
85,1 kr
Riktkurs:
110 kr

Rekommendation från: Swedbank Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser