Swedbank sänker riktkursen

Datum: 2016-12-14 11:43

Köp

SAS

STOCKHOLM (Direkt) SAS är visserligen i ett bättre läge än på länge, men fallande yield (intäkter per given flygsträcka), starkare dollar och hot om svensk flygskatt ökar osäkerheten - trots ökade åtgärder för att sänka kostnaderna.

Det skriver Swedbank i en kommentar till tisdagens bokslutskommuniké från SAS, som innehöll bland annat en ambition att sänka kostnaderna under kommande år mer än vad som tidigare aviserats. Swedbanks riktkurs sänks till 18 från 20 kronor men köprådet upprepas för aktien, som stängde på kursen 15 kronor på tisdagen efter en uppgång på strax under 3 procent efter rapporten.

Som positiva tecken för SAS nämner Swedbank att dess mer konkurrenskraftiga kostnadsläge talar för bibehållen lönsamhet i flygbolaget, och att SAS tack vare dels sin höga nordiska marknadsandel, dels en lönsam plattform, troligen kommer att delta i en fortsatt europeisk konsolidering av flygbranschen.

En ny mer konkurrenskraftig operationell plattform, något SAS avser att etablera under 2018, nämns vidare som ett sätt att snäva in kostnadsgapet gentemot lågprisflygbolagen.

SAS-aktien handlades oförändrad på 15 kronor i Stockholm strax före klockan 12 på onsdagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
15 kr
Riktkurs:
18 kr

Rekommendation från: Swedbank

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser