Swedbank rekommenderar köp

Datum: 2015-01-21 09:30

STOCKHOLM (Direkt) Bilinspektionsbolaget Opus har en tid kämpat i motvind till följd av ändrade inspektionsregler i Nordamerika, bonusbetalningar till säljare i Kalifornien och introduktionen av ett nytt IT-system i den svenska verksamheten. Detta har satt avtryck i aktiekursen, som halverades under 2014.

Nu är det dock köpläge, menar Swedbank och höjer sin rekommendation till köp från tidigare neutral. Riktkursen sänks emellertid samtidigt till 10 kronor från tidigare 12 kronor, enligt en analys daterad den 21 januari.

"Det är viktigt inse att Opus har genomgått en total förvandling. Även om 2015 sannolikt kommer att bli ett övergångsår, menar vi att de långsiktiga möjligheterna finns på plats", skriver bankens analytiker.

Värderingen är attraktiv på nuvarande nivå och den starkare dollarn gynnar bolaget. Dessutom har en prishöjning på besiktning i Sverige genomförts, noterar Swedbank vidare.

På den negativa sidan lyfter analytikern fram en väntad ökning av marknadsföringskostnaderna under det första halvåret 2015.

Opus Group handlades vid 9.40-tiden på onsdagen till 8:40 kronor, en uppgång med 5,7 procent för dagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
7,95 kr

Rekommendation från: Swedbank

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser