Swedbank inleder med köp

Datum: 2017-04-21 10:00

STOCKHOLM (Direkt) Swedbank bedömer att sannolikheten är rätt hög för att synen på Fingerprint Cards på tolv månaders sikt är mer positiv än i dag.

Problematiken med lagerneddragningar borde få ett slut, och ge bolaget möjlighet att återgå till tillväxt i försäljningen och vinsten per aktie under 2018.

Det skriver Swedbank i en analys på fredagen, där banken tar upp bevakningen av Fingerprint Cards. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen är rekommendationen köp och riktkursen 50 kronor.

I sina tre olika prognosscenarier har Swedbank räknat fram ett rimligt värde mellan 16 och 178 kronor per aktie, med 52 kronor i basscenariot.

"Ökad konkurrens, utveckling av designen på smartphones, sensorer och nya framväxande segment gör att framtiden för FPC på lång sikt är mycket osäker", heter det i analysen.

Swedbank konstaterar att Fingerprint Cards initialt var på rätt plats vid rätt tidpunkt och "att det började bra, men att det nu är tuffare".

2017 blir ett svårt år för Fingerprint Cards, menar banken som räknar med en rejäl nedgång i marknadsandelen och lönsamheten. Swedbank hänvisar till faktumet att telefontillverkarna går igenom en period av lagerneddragningar samtidigt som en hord av nya aktörer kommer in på marknaden för att aggressivt försöka ta andelar och förväntningarna om att snittpriserna, asp, sjunker 15-20 procent i år.

Vid 9.45-tiden på fredagen hade Fingerprint Cards stigit 3,5 procent på Stockholmsbörsen.

Kurs då rekommendationen gavs:
35,4 kr
Riktkurs:
52 kr

Rekommendation från: Swedbank

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser