Swedbank höjer riktkursen

Datum: 2017-02-15 12:30

STOCKHOLM (Direkt) Bilinspektionsbolaget Opus Groups resultat för det fjärde kvartalet var visserligen något lägre än väntat, men justerat för poster av engångsnatur var det mer eller mindre i nivå med marknadens prognoser.

Lanseringen av bolagets nya strategiska plan indikerar att det finns goda tillväxtmöjligheter och den nye vd:n förefaller vara en god ersättare för avgående Magnus Greko.

Det skriver Swedbank i en analysuppdatering, i vilken rikkursen höjs till 9:00 kronor från tidigare 8:50 kronor, och rekommendationen köp upprepas.

"Den nya femårsplanen är inriktad på expansion på de internationella marknaderna. /.../ Lothar Geilen förefaller vara en god efterträdare (till nuvarande vd:n Magnus Greko) och han är välkänd i bilinspektionsbranschen", skriver bankens analytiker.

Opus redovisar ett ebitda-resultat om 67,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett ebitda-resultat om 81,2 miljoner kronor. Ebitda-marginalen blev 15,7 procent. Här väntades 18,3 procent.

Opusaktien handlades vid lunchtid på onsdagen till 8:15 kronor, en uppgång med knappt 2 procent för dagen. På rapportdagen, tisdag, backade aktien initialt med nära 10 procent, men slutade dagen med bara en måttlig nedgång.

Kurs då rekommendationen gavs:
8 kr
Riktkurs:
9 kr

Rekommendation från: Swedbank

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser