Swedbank höjer riktkurs

Datum: 2015-01-23 12:30

STOCKHOLM (Direkt) Swedbank höjer riktkursen för bilsäkerhetsbolaget Autoliv till 920 kronor från tidigare 740 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys, i vilken Swedbank slår fast att Autoliv inte bara är ett högkvalitativt bolag, utan också ett tursamt bolag.

"Hittills har vi (i vår modell) bara inkluderat de aviserade orderna om 25 miljoner gasgeneratorer till krockkuddar /.../ relaterade till Takatas problem. Men potentialen är mycket större än så", skriver Swedbanks analytiker i en analys daterad den 23 januari.

Den japanska konkurrenten Takata har haft stora problem med sin gasgenerator, den komponent som blåser upp en krockkudde vid en olycka. Bolaget och dess kunder har tvingats återkalla miljontals bilar, medan Autoliv och ett par andra tillverkare har fått stora order på ersättningsprodukter.

Förutom potentialen i efterfrågan på gasgeneratorer lyfter Swedbank också fram bolagets kunnande inom så kallade aktiva säkerhetsprodukter - som radar, mörkerseende och automatisk inbromsning.

"Vinstbidraget från Active Safety är för närvarande begränsat, vilket innebär att investerare får den delen billigt".

Värderingsmässigt handlas Autoliv i nivå med flertalet verkstadsbolag, vilket Swedbank menar är lockande mot bakgrund av bolagets starka resultathistorik.

Autoliv handlades vid 12.30-tiden på fredagen till 860:50 kronor, en uppgång med drygt 1 procent för dagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
851,5 kr
Riktkurs:
920 kr

Rekommendation från: Swedbank

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser