Strategibyte risk för vitvarujätten

Datum: 2015-10-26 09:30

STOCKHOLM (Direkt) Att Electrolux konkurrent Whirlpool delvis byter strategi från marginalfokus till att återvinna marknadsandelar i Nordamerika, innebär en ny risk för Electrolux. Det skriver JP Morgan i en analys.

Efter år av fokusering på marginaler i Nordamerika meddelade Whirlpool, under en telefonkonferens på fredagen, att bolaget ska sträva efter en bättre balans mellan marginaler och tillväxt. I nuläget är det oklart hur stort strategiskiftet blir, skriver JP Morgan.

Fokuset på marginaler har dragit upp Whirlpools marginal till 12 procent, men samtidigt har det inneburit visst tapp av marknadsandelar.

"Whirlpools skifte till marginalfokus för tre år sedan har varit en kraftigt stödjande faktor till återhämtning i marginaler inom hela industrin", skriver JP Morgan som alltjämt ser viss potential för ökade marginaler för ett kombinerat Electrolux/GE.

JP Morgan är mer försiktigt inställda till aktien nu eftersom utfallet i GE-affären är svår att förutse och med tanke på Whirlpools förändrade strategi.

Investmentbanken har rekommendationen neutral och sätter en ny riktkurs om 277 kronor (tidigare 270 kronor).

Kurs då rekommendationen gavs:
260,3 kr
Riktkurs:
277 kr

Rekommendation från: JP Morgan

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser