Därför ska du teckna fastighetsbolaget med Malmö i fokus Foto: istockphoto

Därför ska du teckna fastighetsbolaget med Malmö i fokus

Publicerad 2017-06-19 06:33:00

Notering På måndagen är det sista dagen för privatpersoner att teckna nyintroduktionen av Trianon - ett fastighetsbolag helt fokuserat på Malmö. Fyra ankarinvesterare och stort lokalt intresse för att teckna aktier borgar för att noteringen kan bli lyckosam.

Trianon:

Börslista: First North
Pris:
48 kr
Minsta post: 100 aktier
Sista anmälningsdag: 19 juni.
Tecknas hos: Handelsbanken, Avanza (kl. 17.00) och Nordnet
Privata Affärers råd: Teckna

De riktigt stora noteringarna har saknats under juni, men till de mindre börslistorna strömmar det fortfarande många bolag som kommer noteras under de närmaste veckorna. Ett intressant case är Trianon som bara har fastigheter i Malmö och ska inom 3-5 år växa och bli dubbelt så stora som idag när fastighetsbeståndet är värt ca fyra miljarder.

Den nyemission på ca 300 miljoner som görs i samband med noteringen ska delvis finansiera förvärvet av Entréfastigheterna i Malmö som är ett köpcentrum som tidigare haft stora vakanser. Trianon ser dock goda möjligheter att fylla på med nya hyresgäster bland annat har man tecknat ett större kontrakt med Malmö stad om uthyrning.

Redan idag sysslar man med bostadsrenovering med ökade hyror som följd och har dessutom en större projektportfölj där fokus ligger de kommande åren. Bolaget drivs att vd Olof Andersson som har ett större innehav i Trianon och som kan ses som en riktig entreprenörstyp i sektorn.

Intressant är också att emissionen och noteringen har ordentlig uppbackning från fyra ankarinvesterare och andra lokala företag. Två av ankarinvesterarna är Länsförsäkringar Fonder och meriterade Prior & Nilsson Fonder.

Andra företag lokalt förankrade i Malmö har anmält intresse att teckna upp mot 100 miljoner av emissionen, vilket i så fall inte skulle lämna mycket över till privata investerare. Men eftersom Trianon går ut brett med teckningsanmälan genom både Handelsbanken, Avanza och Nordnet blir det sannolikt knappt om aktier för andra större investerare efter ankarinvesterare fått sitt.

Detta talar för att det kan bli en hygglig efterfrågan efter noteringen på onsdag den 21 juni - och därmed skulle det också vara läge att teckna det nya fastighetsbolaget. Privata Affärer tar i alla fall rygg på ankarinvesterarna och rekommendationen är att teckna.

Magnus Alfredsson

Trianon , Notering , First North , Malmö