Stifel höjer riktkursen

Datum: 2017-11-06 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Den amerikanska investmentbanken Stifel befinner sig innevarande vecka på resa, roadshow, med Lundin Petroleums vd Alex Schneiter i Texas och på den amerikanska västkusten.

Det framgår av en analys där banken upprepar sin köprekommendation och lyfter sin riktkurs till 220 kronor från 200 efter förra veckans rapport från oljebolaget.

Banken menar att Lundin Petroleum är det främsta kvalitetsnamnet inom sitt gebit och pekar på att det finns en möjlighet till utdelning redan nästa år då Brent-priset nu letat sig över 60 dollar per fat.

"På det sätt som vi sett oljepriset röra sig under senare tid samt att jag är optimistisk kring oljepriset som jag tror kan lyfta till 70 dollar under 2018 så är det en möjlighet att vi kommer betala en utdelning innan Johan Sverdrup kommer i produktion", sade Alex Schneiter till Nyhetsbyrån Direkt i onsdags.

Lundin Petroleum har sagt att bolaget siktar på att betala utdelning när Johan Sverdrup-fältet påbörjar sin produktion i slutet av 2019 eller tidigare än så om Brent-priset etablerar sig över 60 dollar.

Stifel understryker vidare oljebolagets starka kassaflöden, finansiella flexibilitet samt att Edvard Grieg-fältet som står för huvuddelen av Lundin-bolagets oljeproduktion kan ha en extra uppsida, enligt analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
208,6 kr
Riktkurs:
220 kr

Rekommendation från: Stifel

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser