Société Générale sänker rekommendation

Datum: 2014-05-07 10:00

Behåll

SCA B

STOCKHOLM (Direkt) Skogs- och hygienbolaget SCA har rapporterat under marknadens förväntningar i fyra av de fem senaste kvartalen och resultatet av de många sparprogrammen utgör än så länge en besvikelse.

Det skriver den franska storbanken Société Générale i en analysuppdatering på tisdagen. SCA-aktien får där rekommendationen sänkt till behåll från köp, medan riktkursen lämnas oförändrad på 200 kronor.

"Vi är nu halvvägs igenom kostnadsbesparingsprogrammen och hittills har det faktiska resultatet (retention) varit en besvikelse", skriver banken.

Bolaget har inte heller lyckats höja priserna inom hygienområdet och valutarörelserna har gröpt ur marginalerna, noterar Société Générale vidare.

På lite sikt ser mycket dock bra ut för SCA, tycker analytikerna.

"SCA gör alla de rätta sakerna och när affärsstrukturen väl är optimerad kommer utvecklingen att vara starkare och jämnare", skriver de. Till de positiva tecknen räknas att bolaget avser att genomföra selektiva prishöjningar på den europeiska mjukpappersmarknaden och att 10 procent högre priser aviserats på produkter för storförbrukare i USA.

Société Générale tar även fasta på SCA-ledningens utsikter om ett mer konkret resultat av sparåtgärderna under årets andra halva.

SCA handlades strax före klockan 10 på onsdagen till 176 kronor, en nedgång med cirka 1 procent för dagen. Aktien snuddade i januari vid 200 kronorsgränsen.

Kurs då rekommendationen gavs:
177,8 kr
Riktkurs:
200 kr

Rekommendation från: Société Générale

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser