SHB ser starkt första kvartal

Datum: 2011-04-20 11:18

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken förväntar sig ett starkt första kvartal från Ericsson och räknar med en organisk intäktstillväxt på omkring 20 procent för affärsområdet Networks, vilket skulle bli den högsta tillväxten på sju år för verksamheten. Banken har upprepat sin rekommendation öka och riktkursen 80 kronor inför Ericssons rapport den 27 april.

Det framgår av en analys från Handelsbanken Capital Markets daterad den 20 april.

Inräknat tjänsteverksamheten Global Services och en negativ inverkan från valutor, kommer intäktstillväxten att hamna på 9 procent för Ericsson totalt för det första kvartalet, jämfört med samma period året innan, spår banken.

Handelsbanken håller fast vid sin bedömning att Ericsson har ett bra första halvår framför sig, medan utvecklingen från det andra halvåret och vidare in i år 2012 kommer att innebära en avmattning i tillväxt och lönsamhet.

Intäktsestimatet för Networks för helåret 2011 har höjts till 8 procent organiskt, från bankens tidigare estimat på 5 procent, framför allt tack vare utvecklingen i Kina. Helårsestimatet speglar en förväntan om en tillväxt på 15-20 procent för affärsområdet i det första halvåret, medan intäktsnivån i det andra halvåret kan väntas bli mer eller mindre oförändrad jämfört med samma period föregående år.
Kurs då rekommendationen gavs:
75,75 kr
Riktkurs:
80 kr

Rekommendation från: Handelsbanken

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser