SHB sänker riktkurs

Datum: 2011-06-13 15:22

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets har sänkt sin riktkurs för Husqvarna till 45 kronor (49:50) och upprepat rekommendationen minska för aktien.Det framgår av en analys daterad den 9 juni.
Handelsbanken ser flera skäl till oro över det viktiga andra kvartalet för Husqvarna och menar att ett svagt kvartal skulle få påverkan på prognoserna för 2012.
"Vi tror att rådande förväntningar på vinsterna i Europa och återhämtningen i USA kan komma under avsevärd press", skriver banken som nu ligger 16 procent under SME Direkts konsensus för Husqvarnas ebit-resultat i det andra kvartalet.
Handelsbanken noterar att 55 procent av Husqvarnas ebit genererades i andra kvartalet ifjol efter leveransförseningar i första kvartalet, medan förhållandena är de omvända i år. Utöver det går återhämtningen i USA långsamt medan Storbritannien försvagats avsevärt och på toppen av det ser Handelsbanken motvind i valutor och råvaror samt höga extra kostnader för bolaget efter produktionsstörningar i USA.
Kurs då rekommendationen gavs:
42,49 kr
Riktkurs:
45 kr

Rekommendation från: Handelsbanken

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser