SEB ser "mindre uppsida"

Datum: 2016-04-04 11:30

Behåll

Kinnevik B

STOCKHOLM (Direkt) Kinnevik-aktien har gått väsentligt bättre än Stockholmsbörsen sedan den 8 februari, och substansrabatten har i samband med de nyss genomförda aktieåterköpen minskat till 14 från 21 procent. Det gör det mindre sannolikt att investmentbolaget drar i gång nya återköp efter det program som aviserades i bokslutskommunikén.

Så motiverar SEB i ett kundbrev måndagens sänkning till behåll från köp för investmentbolaget. Aktien tycks ha "mindre uppsida på medellång sikt", heter det. Riktkursen höjs dock i spåren av sagda kurslyft till 240 från 220 kronor.

Kinnevik lämnade bokslut den 11 februari, och aviserade samtidigt avsikten att återköpa max 27,4 miljoner aktier för maximalt en halv miljard kronor från 15 februari till 23 mars.

Enligt Stockholmsbörsens återköpsstatistik har Kinnevik köpt tillbaka aktier för just 500 miljoner kronor, genom köp under var och en av handelsdagarna under perioden.

Kinnevik B var strax före lunchtid på måndagen ned 0,7 procent, tredje sämst i OMXS30, medan indexet var upp 0,4 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
230,6 kr
Riktkurs:
240 kr

Rekommendation från: SEB Equities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser