SEB ser begränsad uppsida

Datum: 2016-04-05 11:30

Behåll

Ericsson B

STOCKHOLM (Direkt) SEB bedömer att Nokia har en större potential att förbättra lönsamheten än vad Ericsson har. Ericsson handlas också till en 30-procentig premie mot Nokia sett till multiplarna för 2017.

Det skriver banken i ett marknadsbrev på tisdagen, där SEB nedgraderar Ericsson till behåll (köp) och sänker riktkursen till 85 kronor (100). För Nokia upprepas köprekommendationen och riktkursen höjs till 6:80 euro (6:70).

SEB har i sin analys kommit fram till att Nokia har en substantiell potential att förbättra marginalen genom förvärvet av Alcatel-Lucent, som enligt SEB kan förbättra Nokias bruttovinst med upp till 1,8 miljarder euro.

För Ericssons del, med nära full effekt från kostnadssänkningsprogrammet inlagt i bankens estimat till 2018, räknar SEB med att det kommer att nå Nokias lönsamhet, med begränsad ytterligare uppsida.

Vidare hänvisar SEB också till att Ericssons och Nokias kunders, teleoperatörernas, globala investeringar (capex) kommer att minska 6 procent under 2016, mätt i dollar (jämfört med oförändrat 2015).

Kurs då rekommendationen gavs:
81,6 kr
Riktkurs:
85 kr

Rekommendation från: SEB

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser