SEB sänker till sälj

Datum: 2017-11-10 11:30

STOCKHOLM (Direkt) SEB Equities imponerades inte av Astra Zenecas kvartalsrapport på torsdagen och värderingen av läkemedelsjätten är alltför rågad.

Det menar investmentbanken i en analys där rekommendationen sänks till sälj från tidigare behåll. Dock med höjd riktkurs till 510 kronor från 480, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare om.

"Vinstkvalitén är dålig med betydande delar av ohållbara produktavyttringar. Osäkerhet kring portföljen för immunonkologi (IO) kommer att kvarstå och premiumvärderingen, 15 procent mot sektorkollegor, är enligt vår uppfattning inte rimlig", skriver SEB.

Banken påpekar att resultaten för det tredje kvartalet var i stort sett i linje med förväntningarna samt att prognosen för vinst per aktie för kärnverksamheten lyftes något.

Några särskilda uppdateringar kring forskningsportföljen förekom inte i rapporten men framtida nyheter kring IO är den främsta triggern i bolaget menar SEB Equities som emellertid tror på fallande vinst för kärnverksamheten även nästa år.

Kurs då rekommendationen gavs:
555 kr
Riktkurs:
510 kr

Rekommendation från: SEB Equities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser