SEB sänker riktkursen

Datum: 2016-11-17 10:00

STOCKHOLM (Direkt) SEB:s sänkta riktkurs för Starbreeze beror främst på att banken justerat tidpunkten för när spelen Raid: World War II och Storm väntas lanseras.

När SEB inledde bevakningen av Starbreeze i mitten av september bedömdes lanseringen av Raid ske i början av 2017. Nu bedöms spelet nå marknaden i inledningen av det tredje kvartalet 2017. Lanseringen av Storm väntas nu ske i slutet av 2018, att jämföra med den tidigare bedömningen som var andra kvartalet 2018.

De framskjutna lanseringarna ger en direkt påverkan på Starbreeze intjäning där SEB i sitt morgonbrev på torsdagen skriver följande om Storm:

"Givet den höga marginalen för Storm, där Starbreeze har rollen som både spelutvecklare och spelförläggare, innebär en lanseringsförskjutning en ganska stor press på ebit-marginalen 2018".

Vad gäller Starbreeze kommande lansering av Overkills The Walking Dead, OTWD, som väntas ske under det andra halvåret 2017, upprepar SEB att spelet är väl positionerat för att bli en kommersiell framgång. OTWD väntas enligt SEB säljas i 5,3 miljoner exemplar under det första året efter lansering med en 50/50 fördelning för plattformarna PC och konsol.

Utöver en sänkt riktkurs, ner till 24 kronor från tidigare 27, upprepas rekommendationen köp, något Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
20,3 kr
Riktkurs:
24 kr

Rekommendation från: SEB

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser