SEB sänker rek

Datum: 2017-01-23 10:00

STOCKHOLM (Direkt) SEB bedömer att kurspotentialen i Nokia är begränsad och hänvisar till att aktiekursen återhämtat sig efter tappet då bolaget släppte sin prognos för 2017 i samband med kapitalmarknadsdagen i november.

"De fundamentala faktorerna är fortfarande utmanande, med en intäktsstabilisering inom Networks som sannolikt kommer att ske mer gradvis än vad konsensus räknar med och med en växande oro kring kinesisk konkurrens efter att ZTE vunnit en stor affär i Italien", skriver SEB i en analys.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om på måndagsmorgonen har SEB nedgraderat Nokia till behåll (köp) och sänkt riktkursen till 4:80 euro (5:10).

Vidare räknar SEB i nuläget inte med några intäkter från Apple under 2017.

"Vi tror fortfarande att Nokia borde kunna generera 0,5 miljarder euro i licensintäkter från Apple, men stämningsprocessen indikerar att upplösningen drar ut på tiden", skriver SEB i en analys.

SEB uppger också att bankens estimat för Nokias fjärde kvartal ligger i linje med SME Direkts konsensus medan bankens förväntningar på det första kvartalet ligger under konsensus.

Kurs då rekommendationen gavs:
42,33 kr
Riktkurs:
45,6 kr

Rekommendation från: SEB

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser