SEB inleder med köp

Datum: 2016-11-07 09:30

STOCKHOLM (Direkt) SEB bedömer att forskningsbolaget Hansa Medicals huvudkandidat Ides kommer att nå en riskjusterad försäljning på över 1 miljard kronor med höga marginaler vid 2020. Analysen baserar sig på ett godkännande för Ides under 2018.

Det framgår av en dagsfärsk analys där SEB inleder med bevakning med en köprekommendation, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på måndagen.

Hansa Medical pekas vidare ut som en uppenbar uppköpskandidat. Om inte bolaget köps upp bedömer SEB att börsvärdet kommer att fyr- till femdubblas inom tre till fyra år. Det återspeglas i SEB:s kassaflödesvärdering av bolaget på 310 kronor, samt utifrån framtida vinstmultiplar med en värdering på 344 kronor per aktie. Banken väljer dock i sin analys att begränsa riktkursen till 250 kronor per aktie.

Kassapositionen för Hansa Medical väntas räcka ytterligare tio månader. Här tillkommer dock 185 miljoner kronor som bolaget tar in i en riktad emission. Med detta tillskott väntas kassan räcka fram till slutet av 2018.

Ides utvecklas för att möjliggöra njurtransplantationer hos vissa patienter genom att inaktivera specifika antikroppar. Banken ser även möjliga användningsområden för Ides i autoimmuna sjukdomar och inom onkologi.

Hansa Medical avancerar i den tidiga handeln på måndagen med 27 procent till 90 kronor. Aktien stängde på 71 kronor i fredags.

Kurs då rekommendationen gavs:
71 kr
Riktkurs:
250 kr

Rekommendation från: SEB

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser