SEB höjer riktkursen

Datum: 2017-05-04 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Leo Vegas kan vara ett möjligt uppköpsobjekt inför en svensk omreglering av spelmarknaden.

Det menar SEB enligt en analys där riktkursen sätts upp till 52 kronor, från tidigare 46 kronor, med en upprepad köprekommendation.

Flera aktörer skulle enligt banken kunna vara intresserade av att köpa Leo Vegas om regleringsförslaget gällande den svenska marknaden röstas igenom.

Analysuppdateringen kommer efter bolagets rapport för det första kvartalet som överträffade analytikernas förväntningar med råge enligt SME Direkt. De flesta resultatmått kom in omkring 30 procent över förväntningarna.

SEB uppger i sin analys att de är imponerade av siffrorna som redovisades och enligt banken speglar Leo Vegas starka marknadsposition samt förmågan att behålla en hög tillväxttakt trots lägre investeringar i marknadsföringar.

Banken värderar Leo Vegas till ett enterprise value/ebit på 9 gånger beräknat på prognoser för 2018. SEB skriver i analysen att de tycker det är märkligt att Leo Vegas värderas med en väsentlig rabatt gentemot Betsson. Bankens bedömning är samtidigt att Leo Vegas har en bättre underliggande lönsamhet än Betsson.

Kurs då rekommendationen gavs:
42,3 kr
Riktkurs:
52 kr

Rekommendation från: SEB

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser