SEB Enskilda höjer riktkurs

Datum: 2012-09-14 11:00

Behåll

Axfood

STOCKHOLM (Direkt) SEB Enskilda har höjt riktkursen för Axfood till 245 kronor från tidigare 230 kronor samtidigt som rekommendationen behåll ligger fast.

Det framgår av en analys daterad den 13 september.

Beskedet om att den svenska regeringen planerar att sänka bolagsskatten till 22 procent från dagens 26,3 procent från och med januari 2013 har fått SEB Enskilda att justera upp sina estimat för Axfoods vinst per aktie med 6 procent för 2012 och 2013. Uppjusteringen är en av bankens största hittills för Axfood.

Skattesänkningen måste godkännas av riksdagen senare i år, men SEB Enskilda finner det mycket troligt att förslaget går igenom. Axfood får 100 procent av försäljningen från den svenska marknaden, vilket gör att bolaget kommer att få stora fördelar från de planerade skattesänkningarna.

SEB Enskilda tror på en oförändrad ebit-tillväxt under 2012, i linje med
bolagets egna prognoser, följt av en ebit-tillväxt på 4 procent under 2013.

Vinsten per aktie väntas öka med 10 procent 2013, främst drivet av de planerade skattesänkningarna.

För det tredje kvartalet väntar sig banken en jämförbar tillväxt på 0,7 procent driven av positiva svenska livsmedelsvolymer men låg prisinflation, där Axfood förlorar en viss marknadsandel till sina huvudkonkurrenter. Vidare tror banken på ett oförändrat underliggande rörelseresultat (ebit) för det tredje kvartalet, med ett förbättrat resultat för Hemköp.

Kurs då rekommendationen gavs:
240 kr
Riktkurs:
245 kr

Rekommendation från: SEB Enskilda

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser