SEB återupptar med köp

Datum: 2017-12-11 11:00

STOCKHOLM (Direkt) SEB Equity Research tror att Volvoaktien kan gynnas av en stark efterfrågan 2018 i kombination med en fortsatt marginalförbättring. Volvos starka kassa bäddar också för extrautdelning.

Det framgår av en analys daterad den 11 december, där SEB återupptar bevakningen av Volvo med rekommendationen köp och en riktkurs på 190 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

Volvokoncernens volymtillväxt kan uppgå till 10 procent under 2018, skriver SEB i analysen och hänvisar främst till lastbilsverksamheten i Nordamerika men också till en förbättring i Sydamerika och vunna marknadsandelar i Europa för Lastbilar.

Samtidigt räknar SEB med att Volvo kan fortsätta förbättra lönsamheten med hjälp av bättre nettopriser, kontroll över kostnaderna och tillväxten inom Tjänster.

SEB räknar i sin modell med att Volvo lämnar en extrautdelning för 2018 på 14 kronor per aktie. Volvo är överkapitaliserat, enligt banken som bedömer att fordonskoncernens nettokassa vid utgången av 2017 kan uppgå till 21 miljarder kronor och till 39 miljarder kronor vid utgången av 2018.

Kurs då rekommendationen gavs:
157 kr
Riktkurs:
190 kr

Rekommendation från: SEB Equity Research

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser